Läste din bok två gånger

0
831

Hej Rita!

Nu har jag läst igenom din bok två gånger och lånat den vidare till den av mina bröder, som för några år sedan tipsade mig om Michael Newton.

Det är en väldigt fin liten bok och så viktigt att den är skriven på engelska då det uppenbarligen ännu inte kommit ut så mycket om just Newtons enastående metod. Fallbeskrivningarna, din och kirurgens är hisnande.Så märkligt med allting! Också bra att framhålla det subjektiva – var och en på sitt sätt. Jag tror på bra forskning, som för framåt (i medicinen, t.ex.), men vetenskapen per se har upphöjts till en gudom i dagens värld och det är ju inte så bra.

Jag läste litet högt ur Newton för min numera avlidne man. Han respekterade mig i alla mina speciella intressen men hade svårt att förstå detta. I våras hälsade han dock helt klart på mig, två skilda nätter i hans hem. Han låg då  djupt medvetslös på sjukhus. Sedan, en natt två dagar före begravningen, igen. Jag befann mig varje gång i tillståndet mellan sömn och vakenhet. Jag såg honom inte men kände klara beröringar och det var ingen dröm. Något sådant har varken hänt mig före detta eller upprepats senare. Ett år efter att min mamma dog 2010 hade jag emellertid en mycket verklig och underbar dröm om henne, ett möte, just på det sätt som Newton beskriver, liksom inklippt i en annan dröm. Och nu har jag drömt verkligt både om min mormor och min farmor. Båda dog på 1970-talet och jag har inte just drömt om dem sedan dess.

Karin